Dags att ändra historien!

Här kommer veckans uppgift som ni ska genomföra tillsammans i er basgrupp. Uppgiften redovisas muntligt i helklass. Redovisningen är inte bedömningsgrundande, syftet med redovisningen är att alla ska få ta del av allas förslag och idéer. Detta kommer sedan leda fram till en enskild riktad skrivning där du kommer få resonera kring vilka åtgärder du anser vara viktigast för att mildra konsekvenserna av fredsfördraget i Versailles!

Här får du möjlighet att öva på analysförmågan, kommunikativa förmågan, begreppsförmågan samt informationshanteringsförmågan

Uppgift

Tillsammans med din basgrupp befinner ni er i Versailles. Tyskland är besegrat och ni tillhör en av segermakterna. Ni har rest i en tidskapsel för att vara med och förändra historien! Ni vet vad konsekvenserna av första världskriget blev, hur fredsfördraget såg ut och vad detta skulle leda till 20 år senare… Ert uppdrag är att mildra konsekvenserna och därmed förhindra att andra världskriget ens äger rum!

Ni kommer presentera ett fredsfördrag. Ett fredsfördrag där ni har varit uppmärksamma på alla de problem som det fredsfördrag skapade som tecknades för snart 100 år sedan. Ni har chansen att ändra de senaste 100 årens historia. För att lyckas måste ni presentera ett fredsfördrag som skapar ekonomisk, social och politisk stabilitet i Europas länder. Kommer ni lyckas?

Hela Europas framtid ligger i era händer…

Bz2Phz0IMAI1bEU

Analysmodellen får ni även på stencil i klassrummet 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s