Inför morgondagen…

972367_403478869757545_1561966651_n

Under dagens lektion arbetade ni i basgrupperna tillsammans och la sambandskorten om orsakerna som ledde fram till franska revolutionen. Det var jättespännande att lyssna på er, speciellt hur ni tänkte kring ert ”wild card” och vilka orsaker som ni valde att lägga till som inte fanns med på de förtryckta korten.

I morgon ska ni använda de anteckningar ni gjorde idag i basgrupperna tillsammans med de begrepp som ni har fått, både ifrån filmen här på bloggen samt från begreppsträdet i klassrummet. Under morgondagens lektion kommer du att få skriva i din ”riktade skrivbok” en text med rubriken ”Orsaker som ledde fram till Franska revolutionen”.

Glöm inte att ta med anteckningarna ni gjorde idag och de begrepp du plockat ut från filmen. Detta får du använda på lektionen i morgon. Givetvis får du använda dig av begreppen som finns på begreppsträdet i klassrummet också. Det är inte att fuska.

Jag bedömer inte hur mycket fakta du kan utantill, utan hur du resonerar kring den fakta du har samlat in om orsakerna till Franska Revolutionen.

Vilka orsaker till revolutionen har ni i basgruppen hittat? Hur sitter dessa orsaker ihop, vilka samband har ni hittat? Vad är dina tankar, kan du utveckla resonemanget ytterligare? Jag bedömer även hur du använder dig av begreppen du lärt dig. Använder du begreppen i rätt sammanhang? Visar du att du har förstått vad de betyder?

Du kommer att få visa och jag kommer bedöma din analysförmåga och din begreppsförmåga.

Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s